Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Τουρκάλα δημοσιογράφος «τα χώνει» στον Ερντογάν: «Τι δουλειά έχουν στην Κύπρο 40.000 στρατιώτες σου;» Να την πάρουμε στο ΥΠΕΞ. Πιό χρήσιμη θα είναι από τον Βενιζέλο και την παρέα του.

 
Αντιδράσεις ξεσήκωσαν ακόμα και εντός Τουρκίας οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν πως δεν «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος».

Η δημοσιογράφος Τουμάι Τουγιάν έγραψε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Yeni Duzen: «Ο κ. πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος. Σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος, τι δουλειά έχουν 40.000 δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία του κυματίζει σε κάθε γωνιά;


Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι ‘’εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη’’».

Αντίδραση και από Ελλάδα

Απάντηση στις δηλώσεις Ερντογάν υπήρξε και από ελληνικής πλευράς. Κληθείς να σχολιάσει σχετικά ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Κωσταντίνος Κούτρας, ανέφερε: «Η αμφισβήτηση, από πλευράς του Τούρκου Πρωθυπουργού, της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να αφυπνίσει, επιτέλους, τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό. Οιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός επ' αυτού είναι περιττός»
2 σχόλια :

  1. Με λίγα λόγια Αν δεν κληνωτανε να τα σχολιάσουν,δεν θα έλεγαν ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή