Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Παίρνει μόνο ένα λεπτό για να διαβάσετε αυτό… Tι κάνουμε σε ένα εγκεφαλικό!

 
 
Εγκεφαλικού(S T R OKE) επεισοδίου ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ:
Παίρνει μόνο ένα λεπτό για να διαβάσετε αυτό …

Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου … .

 
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ εγκεφαλικό επεισόδιο

να θυμηθούμε τα ’3 ‘βήματα, S T R . Διαβάστε και μάθετε!

Μερικές φορές τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Δυστυχώς, η έλλειψη συνειδητοποίησης φέρνει την καταστροφή. Το θύμα με εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να υποστεί σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο όταν οι άνθρωποι γύρω του αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τώρα, οι γιατροί λένε οτι ένας θεατής μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, θέτοντας σε αυτόν(ην) τρία απλά ερωτήματα:

S (smile)* Ζητήστε από το άτομο να χαμογελάσει.

T (talk) * Ζητήστε από το άτομο να μιλήσει λέγοντας μία απλή φράση, (πχ.σήμερα είναι μία ηλιόλουστη μέρα)

R (raise) * Ζητήστε από αυτόν(ην) να σηκώσει τα χέρια του.

Αν αυτός ή αυτή έχει πρόβλημα με κάποια από αυτά τα καθήκοντα,καλέστε τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα του ατόμου.

Και νέες ενδείξεις(συμπληρωματικά) ενός Εγκεφαλικού ——– Βγάλτε έξω τη γλώσσα σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένα άλλο «σημείο» από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι το εξής: Ζητήστε από το άτομο να «βγάλει» έξω τη γλώσσα του .. Αν η γλώσσα είναι «στραβά», αν πηγαίνει δηλαδή στην μία ή την άλλη πλευρά, είναι επίσης μια ένδειξη εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ένας καρδιολόγος λέει εάν ο καθένας που παίρνει αυτό το e-mail που στέλνει σε 10 άτομα, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι τουλάχιστον μία ζωή θα σωθεί.Έχω κάνει το χρέος μου. Εσείς;

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/07/t_07.html
 
 

5 σχόλια :

 1. αν το ηξερα πιο πριν μπορει να τον εσωζα τωρα ειναι πολυ αργα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πολυ ενδιαφερον - ο πατερας μου εχει ελαφρυ εγκεφαλικο - ευχαριστουμε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εμένα κι η μαμα μου ειχε πριν πανω απο 10 χρονια ισχαιμικο επεισοδιο και μουδιαζε απο την μια πλευρα ποδι και χερι και δεν μπορουσε να το πατησεις(ειναι αλλη μια ενδειξη),περυσι τον Νοεμβριο ξαναπαθε πανω στο παλιό με την διαφορά οτι μιλαγε ακαταλαβιστηκα,και μπερδευε τα λογια της..ευτυχως πηγαμε νοσοκομειο και σε ενα 24 ωρο ητανε καλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μήπως χρειάζεστε μια γεωργική, φοιτητής, το χρέος, την κατασκευή, ή δάνειο εξυγίανσης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε Yakubu Afentokhai επιχειρήσεις δανείου LTD στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (yakubuafentokhai@yahoo.com) ή (yakubuafentokhailoans@admin.in.th).

  ΑπάντησηΔιαγραφή