Σελίδες

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων «νομιμοποίησε» στις ΗΠΑ την χρήση Drones για τον «έλεγχο» των πολιτών


Η Βόρεια Ντακότα είναι η  πρώτη πολιτεία που νομιμοποίησε UAV με Tasers, δακρυγόνα, σφαίρες από καουτσούκ .

Είναι πλέον νόμιμο για την επιβολή του νόμου στη Βόρεια Ντακότα  να πετάξουν μη επανδρωμένα αεροχήματα  οπλισμένα με τα πάντα, από Tasers έως νέας τεχνολογίας  δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ , για την «ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ», αναφέρει αμερικανικό δημοσίευμα . Θα ακολουθήσουν και άλλες αμερικανικές πολιτείες, αυτό είναι σίγουρο.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της αμερικανικής εφημερίδας Daily Beast , τα τελευταία χρόνια το καθεστώς στις ΗΠΑ μεταλλάσσεται σε ένα πιο  αυταρχικό, άνομο,  σκληρό  κρατικό μόρφωμα που επιθυμεί την 24ωρη  επιτήρηση μέσω του «συστήματος επιβολής του νόμου» στα εκατομμύρια των  Αμερικανών πολιτών  . Η παρουσία και η χρησιμοποίηση μελλοντικά    μη επανδρωμένων αεροσκαφών αποτελεί ουσιαστικά « φυσικό επακόλουθο» αυτής της πολιτικής. Στη Βόρεια Ντακότα, αυτό είναι πλέον μια πραγματικότητα.

Υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία  σε όλη την Αμερική για την «στρατιωτικοποίηση» της αστυνομίας η οποία έχει ξεκινήσει συστηματικά από το 2014 . Η πολιτεία της Βόρειας Ντακότα είναι η πρώτη αμερικανική πολιτεία που θα  επιτρέψει στην αστυνομία να εξοπλίσει UAV  με από που αποκαλείται  «λιγότερο  θανατηφόρα» όπλα.

Το ειδικό Σώμα «Bill 1328» δεν συντάχθηκε με αυτόν τον τρόπο, αλλά στη συνέχεια με την «αρωγή» ενός  λομπίστα που εκπροσωπεί την ακμάζουσα βιομηχανία-drone προωθήθηκε  ειδικό νομοσχέδιο για τον εξοπλισμό του αστυνομικού σώματος  με μη επανδρωμένα αεροχήματα για την αποτελεσματικότερη  επιβολή του νόμου .

Όπως με κάθε νέα τεχνολογία, έτσι και  τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να αξιοποιηθούν λάθος  κάνοντας  αυτό που ονομάζεται  «κακή χρήση» . Ακριβώς όπως η πυρηνική ενέργεια, η οποία  μπορεί να αξιοποιηθεί για  την παραγωγή  ενέργειας ή για να καταστρέψει  την ανθρωπότητα ολοκληρωτικά , έτσι και τα  μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να λύσουν πολλά προβλήματα , αλλά το πρόβλημα είναι ότι η  αμερικανική κυβέρνηση κινείται όλο και πολύ  προς μια κατάσταση συνεχούς ανθρώπινης επιτήρησης, γι “αυτό πρέπει να είμαστε  ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μείνετε σε επαγρύπνηση, τονίζει ο Αμερικανός αρθρογράφος .

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr είναι γνωστό ότι από 2007 χρησιμοποιούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της δύσης , αλλά και από εξειδικευμένα αστυνομικά σώματα η χρήση  μινι- drones( με μορφή εντόμου)!!,  τα οποία εισέρχονται και πετούν σε κτίρια, σε διαδηλώσεις, με σκοπό τον εντοπισμό κακοποιών και άλλων στόχων. Τώρα θα έχουμε σε μία κυρίαρχη χώρα υπερδύναμη του πλανήτη ,  την νομιμοποίηση της χρήσης μεγαλύτερων drones για το «έλεγχο» του πλήθους. Η νέα τάξη πραγμάτων  σε όλο της το μεγαλείο.  Σύντομα κοντά μας σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Προφανώς, όπως αναφέρει και ο αρθρογράφος,  οι κάτοικοι της Βόρειας Ντακότας  δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί, και τώρα η «κατάσταση» αυτή επιβλήθηκε  με νόμιμο τρόπο στην πρώτη αμερικανική πολιτεία , με την χρησιμοποίηση από τις αρχές «εξοπλισμένων» drones.  τα οποία θα μπορούν να ακινητοποιούν με tasers και δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ ΠΟΛΙΤΕΣ  για να τους» εξουδετερώνουν» .

Ακόμα και  ως » μη  θανατηφόρα» όπλα, αυτά τα συστήματα  μπορούν να σκοτώσουν πολίτες . Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αστυνομία με την χρήση του Taser το 2015 στις ΗΠΑ  μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Η κατασκευή Drones στη Βόρεια Ντακότα είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία αποφέρει πολλά εκατομμύρια δολάρια. Οι εταιρείες που εμπορεύονται drones  για γεωργική και εμπορική χρήση , έχουν την έδρα τους  σε βιομηχανικά πάρκα στα περίχωρα της  πόλης Γκραντ Φορκς.  Το πανεπιστήμιο  της πόλης προσφέρει   τετραετές πτυχίο στην τεχνολογία των  Drones . Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για να δημιουργηθεί ένα πάρκο έρευνας και ανάπτυξης Drones  για την κάλυψη των δικών της αναγκών . Το μέλλον λοιπόν και η νέα τάξη πραγμάτων » εξοπλίζεται» για αυτά που έρχονται, εμείς;
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου