Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΒΙΑΖΕΤΑΙ "Θα εμφυτεύσουμε τσιπ στον εγκέφαλο μέχρι το 2020" ΒΙΝΤΕΟ


Μέχρι το 2020, δεν θα χρειαζόμαστε πληκτρολόγιο και ποντίκι για τον έλεγχο του του υπολογιστή μας καθώς, με την βοήθεια ενός τσιπ που θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο, θα μπορούμε να ανοίγουμε έγγραφα και να σερφάρουμε στο Διαδίκτυο.

Επιστήμονες ανά τον κόσμο εργάζονται πυρετωδώς για να διαβάσουν και να αξιοποιήσουν τα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να λειτουργούν laptop, τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα. Τα κύματα του εγκεφάλου θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με τους ανεπτυγμένους αισθητήρες που τελειοποιούν εταιρείες πληροφορικής.


Το φιλόδοξο αλλά και αμφιλεγόμενο σχέδιο των ερευνητών προϋποθέτει βεβαίως την συγκατάθεση του χρήστη. Για τους επιστήμονες, οι καταναλωτές δεν θα είναι αρνητικοί στο να κερδίσουν την ελευθερία των... κινήσεων από τη χρήση του εμφυτεύματος.

Οι ερευνητές προσανατολίστηκαν σε αυτό το σχέδιο βλέποντας την απήχηση που έχουν ήδη στις ΗΠΑ τα ακουστικά που έχουν αναπτύξει κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών που επιτρέπουν στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια με τα κύματα του εγκεφάλου τους και όχι μ’ ένα joystick ή χειριστήριο.

Ο «γίγαντας» της πληροφορικής IBM έχει εκφράσει την επιθυμία του να αναπτύξει αυτού του είδους την τεχνολογία που θα μας επιτρέπει μόνο με την σκέψη όταν θέλουμε να συνδεθούμε στο Διαδίκτυο, να κάνουμε την επιθυμία μας πραγματικότητα. Επιπλέον, θα μπορούμε να ελέγχουμε τον κέρσορα στην οθόνη ενός υπολογιστή μόνο με τη σκέψη σας, για το πού θέλουμε να τον μετακινήσουμε.

Θα μπορούσαμε επίσης να διαβάσουμε και να αποθηκεύσουμε στη μνήμη μας ένα κείμενο 500-σελίδων στον υπολογιστή σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με την "Boston Globe", η αμερικανική κυβέρνηση θα δαπανήσει το ποσό των 70 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για την έρευνα εγκεφαλικών εμφυτευμάτων. Στόχος της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον είναι η τελειοποίηση τσιπ που θα εμφυτεύονται στον εγκέφαλο και θα παρακολουθούν την υγεία των ανθρώπων.

Και ερχόμαστε εμείς οι "οπισθοδρομικοί" και ρωτάμε:Αφού το τσιπ θα διαβάζει τις σκέψεις μας, τι θα εμποδίζει την τότε κυβέρνηση (παγκόσμια μάλλον) να τις διαβάζει και αυτή. Τι θα εμποδίσει αυτο το τσιπ να λειτουργήσει και ως μέσο ελέγχου των σκέψεων. Δηλαδή να μας επιβάλλει τις "καλές" για το καθεστώς σκέψεις.

Τι θα εμποδίσει αυτο το τσιπ να προκαλεί εγκεφαλικά, σε όποιον αντιδρά, διαβάζει, λέει πράγματα που ενοχλούν, ή ψηφίζει (αν θα υπαρχουν εκλογές τότε) παρατάξεις μη αρεστές στο σύστημα.Γιατί να εχουμε εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες.

Με τέτοια συστήματα θα είναι πολύ έυκολη η ανέλιξη ενος ολοκληρωτικού καθεστωτος που θα έχει τον πλήρη έλεγχο, και του που είμαστε, αλλά και του τι σκεφτόμαστε.Συνεπώς θα είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα μπορέσει να οργανώσει εξέγερση, ή αντίδραση εναντίον του.

Στην αρχή το τσιπ θα είναι προαιρετικό, μετά όμως όταν θα πηγαίνετε σε δουλειά θα σας λένε "αυτοί με το τσιπ εργάζονται γρηγορότερα από εσάς χωρίς το τσιπ, γιατί τα κανουν όλα με τη σκέψη". Και έτσι σιγά-σιγά θα επιβληθεί σε όλους.

Και τότε τα σταλινικα, και ναζιστικά καθεστώτα θα μοιάζουν με υγιεινό περιπατο.
Θα γίνουμε κουραστικοί. Αλλά πάλι θα υπενθυμίσουμε ένα πολύ γνωστό εδάφιο, Ἀποκ. Ἰωάννου κεφ. Ιγ’ 16 “ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπί τῆς χειρός αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπί τῶν μετώπων αὐτῶν, καί ἵνα μή τις δύναται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μή ὁ ἔχων τό χάραγμα, τό ὂνομα τοῦ θηρίου ἢ τόν ἀριθμόν τοῦ θηρίου˙ ἀριθμός γάρ ἀνθρώπου ἐστί καί ὁ ἀριθμός αὐτοῦ χξς“ = 666.
Οποιαδήποτε ομοιότητα συμπτωματική για όσους θέλουν να συνεχίσουν να "κοιμούνται"
 

 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου